Blogpost 14 mei 2020

Design Thinking workshop

Blogpost 14 mei 2020

Wil je een Design Thinking workshop organiseren en ben je benieuwd hoe zo’n workshop in z’n werk gaat? Wij zijn marktleider in Nederland op het gebied van Design Thinking workshops. Wij organiseren jaarlijks tientallen Design Thinking workshops en trainingen in binnen- en buitenland.

Een Design Thinking workshop is de beste manier om vanuit empathie en begrip, de (onderliggende) behoeften van de doelgroep te definiëren en te bedenken waar jouw klanten echt behoefte aan hebben. Met een prototype en grondige test, waarbij je tussentijds zaken valideert, om uiteindelijk een Pitch-perfect presentatie te verzorgen.

design thinking workshop
Design Thinking Workshop

Design Thinking workshop in 5 verschillende rondes

Wist je dat dat we voor onze Design Thinking workshops ook een unieke team-up game hebben ontwikkeld? Tijdens deze game (welke high-energy en fun is!) ontdek je jouw denkstijl. Het is een leuke manier om snel en effectief teams samen te stellen. Waarna je samen met jouw team de volgende 5 fases zal doorlopen:

 1. Empathie en inzicht
  Voor wie ga je aan de slag, wat is hun uitdaging en wat vinden ze belangrijk? De eerste stap om de behoeften van de doelgroep bloot te leggen.

 2. Definiëren en vaststellen
  We definiëren het concrete probleem dat je wilt oplossen. Door vast te stellen wat er aan de hand is en waar het nu helaas nog misgaat.

 3. Ideeën genereren
  Tijdens de Design Thinking workshop genereren de deelnemers unieke ideeën die jouw doelgroep concreet kunnen helpen.

 4. Prototype en testen
  De ideeën zetten we om naar realistische prototypes om ze te testen, en te ontdekken wat er werkelijk werkt.

 5. Pitch-perfect presenteren
  Eenmaal getest en succesvol gevalideerd? Dan heb je de basis voor een pitch-perfect presentatie van de oplossing voor het probleem.


Je gebruikt tijdens de workshop de Design Thinking methode, om in 5 stappen toe te werken naar een oplossing voor de ervaren behoeften en problemen. 

Design thinking workshop in de zorg
Design Thinking workshop in de zorg


Meer weten over onze Design Thinking workshop of andere vragen over Design Thinking? Neem gerust contact met ons op. Dat kan door een berichtje achter te laten via ons contactformulier. Hierna zullen wij binnen één werkdag contact met je opnemen. Wij ontwikkelen ook Design Thinking workshops op maat.

Wil je in je eentje een design thinking sessie bijwonen?

We organiseren voornamelijk interne sessies voor bedrijven, af en toe ook voor individuen. Laat je gegevens achter en we nemen contact op wanneer we weer een openbare design thinking sessie faciliteren.

Bedankt voor het invullen van dit formulier!

We nemen snel contact met je op.