Blogpost 14 mei 2020

Wat is Design Thinking?

Blogpost 14 mei 2020

Design Thinking geldt als een van de grootste hypetermen van dit moment. En dat is niet zonder reden, omdat het je helpt de werkelijke uitdagingen van jouw gebruiker op te lossen. Door stevig in de schoenen van jouw gebruiker of klant te gaan staan. Om zijn of haar dromen te achterhalen en belangrijke drempels te ervaren. Om een ontwerp uitdaging aan te gaan waarmee je het verschil kunt maken.

wat is design thinking

Wat is Design Thinking? Je leert het vooral door te doen!

Uitdagingen en voordelen

Design Thinking helpt je uitdagingen aan te pakken en levert een aantal belangrijke voordelen op. We zetten ze voor je op een rij.

Uitdagingen:

 • (Onderliggende) behoeften
  Design Thinking richt zich specifiek op de onderliggende of latente behoeften bij gebruikers en jouw doelgroep. Om te achterhalen wat er echt speelt, door verder te gaan dan het meest voor de hand liggende.

 • Maatwerkoplossingen
  Geen uitdaging is hetzelfde en iedere situatie is uniek. Elke uitdaging vraagt om een oplossing op maat, waarin je rekening houdt met de belangrijke context, omgeving en situatie binnen de organisatie.

 • Behoeften op product-, service- en procesniveau
  Gebruik Design Thinking voor oplossingen op product-, service- en procesniveau binnen de organisatie. Om de daadwerkelijke behoeften zo breed en concreet mogelijk in kaart te brengen.

 • Menselijke behoeften en inzichten
  Ga uit van menselijke behoeften en inzichten, door na te gaan waar jouw gebruikers of klanten dagelijks mee te maken hebben of ongemerkt tegenaan lopen.


Voordelen van Design Thinking:
Design Thinking levert een aantal belangrijke voordelen op. Het leidt tot snelle oplossingen op maat, die kunnen rekenen op een breed draagvlak bij de doelgroep. Door uit te gaan van de behoeften van gebruikers, op een manier waaraan deelnemers vanuit alle disciplines kunnen deelnemen. Om de typische ‘aha’-momenten te stimuleren, onderbouwen en de basis te maken van een vernieuwende aanpak.


Wat is Design Thinking? Het proces bestaat uit verschillende stappen.

Wat is Design Thinking? Innovatieve aanpak

Wat is Design Thinking en hoe kun je daar zelf mee aan de slag binnen jouw organisatie? Ontdek op deze pagina meer over de Design Thinking methode. Ben je overtuigd dat het iets voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact op! We hebben eerder al klanten als KPN, RET en ING geholpen om deze innovatieve aanpak eigen te maken.

We leggen je graag uit wat Design Thinking inhoudt en hoe je gebruik kunt maken van een workshop, een training of andere aanpak om daar zelf mee aan de slag te gaan. Breed binnen de organisatie of op een specifieke afdeling, waar je de verschillende disciplines graag bij elkaar wilt brengen. Om er met Design Thinking voor te zorgen dat je uit kunt gaan van de werkelijke behoeften van jouw gebruikers of de doelgroep. En de drempels kunt wegnemen die zij ervaren, zodat je eindelijk de dromen van ze waar kunt maken.

Meer weten over wat Design Thinking is of heb je andere vragen over Design Thinking? Vraag het de marktleider in Nederland. Gebruik ons online contactformulier. Dan nemen we binnen één werkdag contact met je op.

Wil je in je eentje een design thinking sessie bijwonen?

We organiseren voornamelijk interne sessies voor bedrijven, af en toe ook voor individuen. Laat je gegevens achter en we nemen contact op wanneer we weer een openbare design thinking sessie faciliteren.

Bedankt voor het invullen van dit formulier!

We nemen snel contact met je op.