Blogpost 14 mei 2020

Design Thinking training

Blogpost 14 mei 2020

Ben je van plan om een Design Thinking training te boeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zijn marktleider in Nederland op het gebied van Design Thinking trainingen.

Een Design Thinking training is de beste manier om in korte tijd de essentie en kracht van Design Thinking zelf te ervaren. Samen met je team ga je tijdens onze bootcamp zelf een mini Design Thinking proces doorlopen. Hierin dagen we jou en andere deelnemers uit om nieuwe concepten en oplossingen te ontwerpen.

Tijdens de Design Thinking training leer je de Design Thinking methode inzetten aan de hand van een herkenbare en alledaagse case. Of met een challenge die relevant is voor jouw organisatie. Waarbij we werken in groepen, met deelnemers vanuit de diverse disciplines die belangrijk zijn.

design-thinking-training-deelnemers
Een groepje die een Design Thinking training volgt

Design Thinking training: 5 belangrijke stappen

Aan de slag met Design Thinking? Tijdens het innovatieproces doorlopen we 5 belangrijke stappen:

 1. Inzicht verkrijgen
  Wat is de challenge en welke (onderliggende) behoeften leven er bij de doelgroep? We maken het inzichtelijk, aan de hand van persona’s.
 2. Vaststellen van het probleem
  Wat is het probleem? Belangrijk om concreet vast te stellen. We gebruiken re-framing, voor een frisse blik op wat er speelt.
 3. Ideeën genereren en selecteren
  We genereren ideeën en selecteren daaruit de meest haalbare, innovatieve en interessante ideeën voor de case of challenge.
 4. Prototype en testen
  Een prototype maakt inzichtelijk hoe de ideeën passen bij het probleem en de eerder verkregen inzichten.
 5. De perfecte pitch
  De klap op de vuurpijl tijdens de Design Thinking training: de perfecte pitch voor de challenge of uitdaging.

design-thinking-training-klanten
Een selectie van organisaties die eerder onze Design Thinking training hebben gevolgd.


Ontdek hoe de Design Thinking methode leidt tot een bijzondere vorm van innovatie. Door uit te gaan van de (onderliggende) behoeften van de doelgroep, om die met jouw oplossingen zo goed mogelijk te bedienen. 

Meer weten over onze Design Thinking training of heb je andere vragen over Design Thinking? Neem contact met ons op via ons contactformulier. Dan nemen we binnen één werkdag contact met je op. We organiseren Design Thinking trainingen in vaste formats, maar het is ook mogelijk om speciaal voor jouw organisatie een training op maat te ontwikkelen. Iedere bijeenkomst is immers anders. Afhankelijk van de beschikbare tijd op de dag, adviseren we je graag welke training het beste past bij jouw organisatie.

Testing

Wil je in je eentje een design thinking sessie bijwonen?

We organiseren voornamelijk interne sessies voor bedrijven, af en toe ook voor individuen. Laat je gegevens achter en we nemen contact op wanneer we weer een openbare design thinking sessie faciliteren.

Bedankt voor het invullen van dit formulier!

We nemen snel contact met je op.