Blogpost 14 mei 2020

Google Sprint

Blogpost 14 mei 2020

Google Sprint organiseren?  Een intensief proces van een aantal dagen of een werkweek om een fundamentele uitdaging binnen de organisatie op te lossen. Met veel elementen uit Design Thinking, voor een concrete en zeer gestructureerde aanpak.

Google Sprint

Wil je goedkoop en snel de potentie van innovatieve oplossingen en producten testen bij jouw klanten? De Google Sprint versnelt het proces en levert waardevolle inzichten en feedback op. Waarmee je direct verder kunt, om sneller stappen te zetten en toe te werken naar een pitch-perfect presentatie. 

Google Sprint: zeer concreet en gestructureerd

De Google Design Sprint is grotendeels gebaseerd op Design Thinking. Toch gelden er een paar verschillen:

  • Zeer concreet
    De Google Sprint is zeer concreet, met een helder proces dat precies aangeeft welke stappen je zet.

  • Strak gestructureerd
    Bovendien is de sprint strak gestructureerd, om zo min mogelijk aan het toeval over te laten en er een paar dagen of maximaal een werkweek over te doen.

  • Proces in plaats van mindset
    Waar Design Thinking meer gaat over een mindset laat de Google Sprint zien hoe je dat als een concreet proces implementeert.
Google design sprint uitwerken


Enthousiast over de Google Sprint of benieuwd hoe je daar binnen jouw organisatie mee aan de slag kunt? We vertellen je graag meer over de voorbereidingen en de stappen die we op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag zetten. Om in maximaal één werkweek tijdens een intensief proces tot een succesvolle Google Design Sprint te komen. Als innovatieve weg naar een concrete oplossing voor de behoeften en uitdagingen van jouw gebruiker, klanten of bredere doelgroep.

Meer weten over de Google Sprint of andere vragen over Design Thinking? Vraag het de marktleider in Nederland. Gebruik ons online contactformulier. Dan nemen we binnen één werkdag contact met je op. Naast onze standaard formats, ontwikkelen we ook Google Sprints op maat. Zo kan ook jouw organisatie de vruchten plukken van een goed ingericht proces.

Wil je in je eentje een design thinking sessie bijwonen?

We organiseren voornamelijk interne sessies voor bedrijven, af en toe ook voor individuen. Laat je gegevens achter en we nemen contact op wanneer we weer een openbare design thinking sessie faciliteren.

Bedankt voor het invullen van dit formulier!

We nemen snel contact met je op.